U Zenici održan seminar Smart Home (Pametne kuće) – Tehnologije budućnosti

U četvrtak, 25.10.2018. godine, u prostorijama Edukacijskog centra NET Akademije Zenica, održan je jednodnevni seminar na temu Smart Home (Pametne kuće) – Tehnologije budućnosti.

Besplatan seminar je organizovan od strane neprofitne organizacije NET+ Centar, koja je osnovana još 2010. godine u Zenici. Glavni cilj organizacije jeste promovisanje informatičke pismenosti.

Edukacijski centar neprofitne organizacije NET+ Centra je članica svjetske Cisco Network Academy edukacijske paltforme, čime svim građanima Zenice i šire, već osam godina omogućava edukaciju iz oblasti Cisco mrežnih tehnologija i sticanje certifikata koji su priznati u cijelom svijetu.
Ove godine u saradnji sa C++ Institutom omogućene su edukacije i iz oblasti programiranja.

Trenutno je aktuelan konkurs za upis na Cisco Akademiju Mrežnih tehnologija. Prijavu na konkurs kao i više informacija možete pronaći na sljedećem linku: https://goo.gl/dhRWQr

Smart Things & Smart Home koncepti označavaju novu eru industrijalizacije, koja već drastično mijenja  naš svakodnevni život i poslovna okruženja, ali i generiše potrebu za novim radnim mjestima i vještinama.

Auditorij seminara je imao mogućmost da se upozna sa najnovijim tehnologijama koje su već dostupne na tržištu pametnih kuća, te načinom njihove primjene u Bosni i Hercegovini.

Predavanje je uključivalo koncepte i osnovne komponente IoT tehnologija kao i prikazivanje trenutno postignutih i očekivanih benefita u budućnosti.

Posebna pažnja je usmjerena na isticanje jasne uzročno-posljedične veze između razvoja i upotrebe novih tehnologija i promjene načina poslovanja kao i rastućom potražnjom na tržištu rada.

Prisutnima je prezentirano na koji način steći vještine i kompetencije koje će im pružiti priliku da postanu dio sverastućeg ICT tržišta.

Posebnu pažnju auditorija privukla su demonstracije instalacije i praktične primjene pametnih prekidača kao i njihova šira upotreba u svakodnevnom životu.

Afirmacija mladih na cjeloživotno učenje, razvoj kompetencija kroz upotrebu modela cjeloživotnog učenja, te mogućnosti koje nude nove tehnologije budućnosti su velike šanse koju NET+ Centar Zenica nudi članovima svog communitiy-a.

Ukoliko želita da saznate kako i na koji način da postanete dio savremenih IT trendova i da se uključite i postanete dio NET+ IT Community, više informacija možete potražiti na linku: https://goo.gl/1Zgn1F