Program Cisco Certified Network Associate (CCNA™) (Routing and Switching) prvi je korak prema razumijevanju rada računarskih mreža te radu sa Cisco mrežnom opremom. Program CCNA se sastoji od 280 sati predavanja, koji uključuju teorijski i praktični rad, a samo gradivo razdijeljeno je na 4 semestra. Prosječno trajanje semestra unutar Cisco® Networking Academy® programa je 3 – 6 mjeseci. Ono što Cisco® Networking Academy® Program čini boljim od usporedivih kurseva je velika količina praktičnog rada na opremi, a polaznike se ujedno priprema za rad na malim i srednje velikim računarskim mrežama.

LISTA MODULA

Introduction to Networks

– IPv4 i IPv6 adresiranje
– Ethernet
– CLI

Routing & Switching Essentials

– OSPF
– VLAN
– NAT
– ACL

Scaling Networks

– STP
– Link-Agregation
– Multi-Area OSPF
– Wireless

Connecting Networks

– NAT
– Syslog i SNMP
– VPN
– IPsec

Praktične laboratorijske vježbe i Packet Tracer Simulator

Uz pomoć posebno osmišljenih laboratorijskih vježbi, pokušava se, što je realnije moguće, istaknuti probleme koji se događaju u praksi, te polaznika naučiti kako što jednostavnije ukloniti te probleme.

Međunarodno priznati certifikat

Osim stečenog praktičnog i teorijskog znanja, polaznici su po završetku CCNA akademije pripremljeni za polaganje Cisco Certified Network Associate (CCNA™) certifikata, koji se polaže u ovlaštenim testnim centrima. CCNA™ certifikat izdaje kompanija Cisco Systems, Inc. te je međunarodno priznata potvrda vještine rada sa računarskim mrežama i Cisco mrežnom opremom.